Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви пред американски медии, че Израел не

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви пред американски медии, че Израел не
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Нямам планове за еврейски селища в Газа

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи пред американски медии, че Израел не има намерение да строи селища за еврейски заселници в линията Газа след края на войната, съобщи ДПА.

" Презаселването на Газа в никакъв случай не е стояло на дневен ред ", сподели министър председателят в изявление от през вчерашния ден пред Си Ен Ен. " Някои мои гласоподаватели не са удовлетворени от това, само че такова е моето мнение. "

Няколко министри от десните националистически партии в ръководещата коалиция на Нетаняху неведнъж се оповестиха за презаселване на линията Газа с еврейски заселници. Вчера министърът на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир съобщи, че той самият с наслада би живял там.

Щом радикалната палестинска организация " Хамас " бъде разгромена, би трябвало да се реализира трайна девоенизация на линията Газа, уточни Нетаняху пред Си Ен Ен и добави, че " единствената мощ, която може да спре възраждането на тероризма в обозримо бъдеще, е Израел ".

" Същевременно ние желаеме - аз желая - гражданска администрация, която да бъде ръководена от поданици на Газа, които да не са обвързани с " Хамас ", нито да желаят нашето заличаване. "

В събота Бени Ганц, член на военновременния кабинет на Израел, сподели, че той и представителите на неговата десноцентристка Партия на националното единение ще изоставен държавното управление на Нетаняху, в случай че в период до 8 юни министър председателят не показа проект за следвоенното устройство на Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР